Så som jag ser det

Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Vinter och stimulerande Västsvenska FotoExpon 2016

Plötsligt blev det vinter igen för några timmar. Måndagsmorgonen bjöd på ymnigt snöfall och några kilometer hemifrån, i Åkulla bokskogar, bjöds ett vackert vinterlandskap. Efter att ha tillbringat en stor del av helgen inomhus i samband med arrangemanget Västsvenska FotoExpon 2016 så var suget stort att komma ut med kameran. Varbergs Fotoklubb, där jag har förmånen att vara ordförande, var värd för FotoExpon och vi har sett och beundrat så otroligt många fina bilder från de tävlande fotograferna från hela västra Sverige. Det har gett inspiration för lång tid framöver. Den sita bilden i det här inlägget kräver en liten förklaring; det är lokaltidningen Hallands Nyheter, där jag för övrigt själv arbetat som skrivande journalist i 35 år, som uppmärksammar FotoExpon med ett helt uppslag i dagens tidning. Självklart är det Varbergs Fotoklubbs prisbelönta fotografer som prioriteras!

Samtliga prisbelönta bilder och valda bilder för visning (bilder som inte nådde ändra fram men har kvalitéer och värda att visas för en bredare publik) hänger i Hamnmagasinet i Varberg till och med 10 april. Hamnmagasinet håller öppet torsdag-söndag 10-12 så har ni vägarna förbi så missa inte att göra ett besök.Postat 2016-03-07 19:48 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Enbär på sidensvansens meny

Det karaktäristiska ringade lätet kom verkligen överraskande. Jag tog en liten promenad i det fina vintervädret med som vanligt kameran hängandes över axeln. Och så lika plötsligt som oväntat dök de upp, den lilla flocken sidensvansar på en fem, sex stycken. De kraftiga enbuskarna var täckta av ett tjockt lager snö och enbären ganska svåråtkomliga. Men sidensvansarna visste på råd och riktigt tog sats och flög in i enbuskarna och genom snön i jakten på de åtråvärda bären. Det var ett stort nöje att på nära håll vara med om skådespelet som pågick cirka tio minuter innan de var mätta och belåtna.Postat 2016-01-19 20:06 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

En vinterdag att minnas

Falbygden bjuder på helt enastående vinterväder. Uppe på Mösseberg, där vi har vår husvagn och tillbringar många vinterdagar, har det fallit 25 centimeter snö, rimfrosten gnistrar i björkarna och inne i skogen ses mängder av skidåkare susa runt i de fina spåren. 

Själva drog vi bortåt Hornaborgasjön till en vandringsled vid Hångers udde. Ett fantastiskt område med varierad natur. Tio minusgrader men helt vindstilla gjorde vandringen njutbar och fikat på en fallen gammal ek satt som en smäck! Så lite bilder från dagen;

Tuvan.

Soluppgång.

Vinterlandskapet.

Hustrun Mona med väninnan Gerd.

Stråna.

Prillan.

Svart och vitt.Postat 2016-01-16 20:35 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Ek och bok i skiftande väder

Det är minst sagt skiftande väder. Från riktigt fint vinterväder förra helgen i trakterna av Hornborgasjön (de sista sju bilderna) till blöt och dimmig bokskog hemmavid. Är tacksam att jag har Prillan som helt enkelt måste ut i skogen för att springa av sig. Det är att förena nytta med nöje att ha hund! Trevlig helg.

Prillan - alltid närvarande.

Sidensvansar.Postat 2015-11-28 10:19 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Ekarna vid Ore backar

Ore backar är favoritområdet vid Hornborgasjön. Åsen och det kuperade området är klätt med ekar i alla åldrar som ger området en speciell karaktär. För mig är det alltid en stark upplevelse att vandra på Ore backar och njuta av inte minst ekarna där några av de äldsta säkerligen är 300-400 år gamla. Som jag tidigare nämnt är Hornborgasjön inte så mycket till sjö just nu, vattennivån är extremt låg. Så några bilder från dagen.

Skönhet.

Stor och liten.

Sjöbotten.

Ekekullen.

En gammal kämpe.

Stora famnen.

Lite grönska.Postat 2015-11-07 18:45 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 45 Nästa