Så som jag ser det

Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

En augustisöndag att minnas

Vilken underbar söndag. Utmed kusten på strandängarna strax söder om Varberg har en ung aftonfalk (vilket vackert namn) glatt många fågelskådare och fotografer under en veckas tid. Den jagar sländor, larver och annat gott och låter sig villigt både skådas och fotograferas. Minsann inte var dag man har en aftonfalk i sökaren. Lycka!

Blomsterängen jag ständigt återkommer till svärmar nu av fjärilar. På eftermiddagen var det, jag överdriver inte, flera hundra som svävade i luften eller satt i den blommande ljungen och slörpade nektar. De otroligt vackra nässelfjärilarna dominerade till antal men där var också många blåvingar och guldvingar. Påfågelöga, tistelfjäril, gräsfjärilar samt amiral syntes också i mängden av fjärilar liksom mängder av humlor och andra nektarsökande insekter. Så raskt över till bilderna, hoppas att ni gillar dom.

Aftonfalk.

Mindre guldvinge.

Nässelfjäril.

Blåvingar.

Puktörneblåvinge.

Påfågelöga.Postat 2015-08-30 20:37 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

200 blogginlägg, ett häftigt jubileum.

I februari 2010 gjorde jag mitt första blogginlägg på Fotosidan. Jag hade länge ruvat på att börja blogga men inte riktigt kommit till skott. Men så fick jag en utmaning av en god vän i Varbergs Fotoklubb, Leif Eliasson, om att publicera min bästa bild från 2009. Efter flitigt letande, ni vet hur svårt det kan vara att välja bilder, så fastnade jag för en bild på en blåmes och gjorde mitt första blogginlägg.

Nu, fem och ett halv år senare, har hårddiskarna fyllts på med runt 50 000 bilder. Hur många bilder som slängts vet jag inte men sannolikt är det ett par hundra tusen. I takt med att kraven har ökat är det fler och fler bilder som åker ned i det runda arkivet.

Jag fick smak på bloggandet, tycker om att publicera mina bilder och skriva en liten text till upplevelserna jag har i naturen. Jag tycker också om den respons bloggandet har, att får både ris och ros för det jag publicerar. Det är utvecklande och enligt min egen bedömning, har det gjort mig till en bättre fotograf. Det är på sin plats så här i jubuleumstider att rikta ett tack för all inspiration som jag fått av vänner på Fotosidan, Facebook och inte minst av vänner i Varbergs Fotoklubb. Ingen nämnd, ingen glömd.

Nu är det jubileum. 200 blogginlägg har det hunnit bli under de här åren och jag har ju förstås en förhoppning om att det ska bli minst lika många till om bara hälsan står mig bi. Jag älskar att fottografera, jag älskar att vara ute i naturen. Numera har jag ständigt sällskap av vår springer spaniel Prillan som också gillar naturen. Det händer att jag smiter iväg nån gång ensam men det känns tomt och jag saknar henne. När hon står där vid ytterdörrem med ledsna ögon och vädjar om att få följa med så veknar jag för det mesta. Ja, vi är ett sammansvetsat team Prillan och jag och numera har hon någorlunda lärt sig att vara stilla när jag smyger på en fjäril eller vad det nu kan vara.

Med det sagt så raskt över till några bilder från den senaste veckan.

Ålands hav. Hållnäshalvön.

Ålands hav, Hållnäshalvön.

Ålands hav, Hållnäshalvön.

Silverstreckad pärlemorfjäril.

Pärlemorfjäril.

Pärlemorfjäril.

Trollslända.

Trollslända.

Puktörneblåvinge.

Puktörneblåvinge.

Mindre guldvinge.

Luktgräsfjäril.

Påfågelöga.

Och till sist Prillan i tålmodig väntan på att husse ska bli klar med fotograferandet.Postat 2015-08-18 16:50 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Värmeälskarna vaknar till liv

Med sensommaren vaknade fjärilar, insekter och andra värmeälskare till liv. Det har jag väntat på länge och nu är det underbart att strosa omkring med makrogluggen monterad. Jag har också försökt mig på några landskapsbilder vilket inte är helt enkelt. Väderprognosen för kommande veckan ser lovande ut för fortsatt fina möjligheter till bland annat fjärilsfotografering. Här så några bilder från de senaste dagarna.Postat 2015-08-09 23:22 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera