Så som jag ser det

Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

En eftermiddag på blomsterängen

Det blev lite sommar till slut och väder för värmeälskande fjärilar. Så gott att få tumla runt i den fina blomsterängen som sjuder av liv. Fjärilarna, humlorna och bina trivs och samlar nektar och den seglivande halsinfektionen är för en stund som bortblåst.

Nu när gräset har vuxit sig högt är de inte så lättfångade men den låga solen bidrar till spännande kompositioner och varför ska allt vara kristallklart? Citronfjärilen är talrik och bjuder på många möjligheter. Blomsterängen inbjuder till ro och fjärilarna behöver inte jagas, det är bara att vänta så sitter de strax på en blomma på lagom avstånd.

Många arter fladdrar förbi, några är stora som dasslock som någon av pärlemorfjärilarna medan den här guldvingen är betydligt mindre. Men så otroligt vacker med en makalös lyster på vingarna. 

Det är fantastiskt att se dessa små underverk och med vilken hastighet de flyger över blomsterängen för att plötsligt slå sig ned för att suga i sig lite nektar.

Här är dasslocket jag nämnde. Säkerligen 6-7 centimeter i vingspann. De slitna vingarna påminner om att sommaren går mot sitt slut.

När jag djupt försjunken i tankar tar mitt kaffe fladdrar det till vid sidan av mig. Jag hinner med ett par bilder men vet inte mer än att det är en fjäril jag fotograferar. Fjärilsboken är utlånad så den som vet vad för fjäril det är får gärna berätta.Postat 2012-08-17 22:12 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera