Så som jag ser det

Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Början till ännu bok

Tidigare i höst fick jag för mig att göra en fotobok. Laddade hem program och satte i gång. Men jag kom inte så långt, det var ett struligt program och jag tappade sugen. Men så fick jag en ny Mac (kör Windows hemma) på jobbet och tänkte att där kan jag ju testa för jag visste att Mac fått bra betyg i de tester jag läst.

Kopierade ivrigt bilderna över på ett USB, laddade in dom i Macen och klickade på Fotobok. Sedan var det bara att välja bokkvalitet, layout och dra bilderna till de olika rutorna. Klart på ett ögonblick, nåja nästan, och så en klick på köp. Fyra dagar senare landade paketet hos mig och det var ett kanonresultat, tycker jag. Bra kvalitet på papper, rygg och inbindning, fina färger och supersnabb leverans. En hel del arbete och 525 kronor fattigare - men jag hade gjort en bok, minsann!

Så nu jobbar jag med en ny bok, en naturfotobok, som ska bli lite tjockare och förhoppningsvis lite bättre. Målsättningen var att bli klar i år men så blir det inte. Första boken gjorde jag från den fjällvandring jag gjorde tillsammans med hustrun och några goda vänner förra sommaren. Jag gjorde det enkelt för mig och placerade bilderna i kronologisk ordning.

Nu har jag ett liknande upplägg då jag bestämt mig för att försöka spegla ett år i markerna och det blir ju på sitt sätt en slags kronologisk ordning. Men ändå mycket svårare då jag ska ha med så många fler bilder.  

Blåmesen är en av mina favoritfåglar, dels för dess vackra färger men också för att den i sitt uppträdande alls inte är någon mes. Kanske är det en bokbild du just nu tittar på?

Hittills har jag valt ut och bearbetat 37 bilder och har tänkt mig cirka 150 bilder.Postat 2010-12-20 20:53 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera