Så som jag ser det

Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Skön blandning av svartvitt och färg

Det är tvära kast i fotograferandet just nu. I min fotoklubb är det svatvitt som gäller några tisdagskvällar och det är ett spännande område att ge sig in på men inte riktigt så enkelt som man kanske kan tro. Ett tryck på knappen svartvitt i Lightroom förvandlar visserligen till svartvitt men kanske inte så mycker mer.

Jag fick snabbt lärt mig att det finns många sätt att nå en riktigt bra svartvit bild. Det går utmärkt bra i LR men också med presets som det finns många att hämta på nätet. Det går också att satsa en tusenlapp eller två för kompetenta Plugins till LR. Det senare får vara så får vi se om det svartvita intresset håller i sig.

Här kommer i alla falla ett par övningsbilder som är gjorda i LR där det finns en hel rad färdiga förslag. Att välja det av dessa man tycker bäst och sedan dra lite ytterligare i spakarna gav ett resultat som jag tills vidare är nöjd med. 

Jag bor strax intill ett större bokskogsområde som jag är flitig gäst i. Oftast handlar det då om att fotografera den skira grönskan om våren eller de fantastiska färgerna om hösten. Det här är en färgglänsande höstbild som jag tycker gör sig väldigt fint så här också.

Här har blåsippan och dess omgivning mist sin färg men jag tycker det blir en ganska spännande bild i sin enkelhet. Hur som helst är det väldigt roligt att göra om bilderna till svartvitt, det blir en helt ny bild och får mig att se på bilder på ett annat och nytt sätt.

Det kanske är lite nyttigt för bildseendet att i bland arbeta i svartvitt?

Den närmaste veckan är det dock färg som gäller. En veckas fotoresa till Innerdalen i Norge väntar tillsammans med ett gäng på ett 20-tal andra fotonördar från Västsvergie. Så på lördag natt vid 2-tiden hämtar jag gode vännen Christer Larsson i Årnäs för en 90-milafärd norrut. Förväntningarna är högt ställda och det ska bli så otroligt kul - och skönt med en semestervecka tillsammans med likasinnade i vacker miljö. Som den på bilden ovan när hustrun och jag tillsammans med några goda vänner vandrade från Vakkotavare till Abisko.

Det vädret vi hade då får gärna gå i repris kommande vecka. Vill det sig väl kan det bli ett blogginlägg eller två under veckan. Trevlig helg på er alla!Postat 2012-09-21 20:19 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera