Så som jag ser det

Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

En rödlistad raritet och Sundborn

Semester. Ja, det har hustrun (jag har tyvärr ingen semester utan är ledig för jämnan) så vår vana trogen har vi kopplat på husvagnen och gett oss norrut. Målet är Kvissle i Jämtland för fiske och träffa goda vänner. Vi har gjort ett länge stopp på Smednäsets camping strax utanför Svärdsjö i Dalarna. Så här långt riktigt fint väder, så fint att hustrun badar, själv tar jag då chansen att försöka fotografera lite. Men fjärilsåret är så här långt magert men hade den stora turen att träffa på en raritet i insektsvärlden, en svävfluglik dagsvärmare. Det hade jag inte en susning om när jag fotograferade den men skicklige David Andersson i Varberg kunde snabbt artbestämma den samt upplysa om att den är rödlistad och ovanlig. Jag hade lite tur då den snällt satt kvar när jag fipplade med den manuella skärpeinställningen.

Vi har också hunnit med ett besök i Carl Larssons Sundborn. Ett fantastiskt vackert och idylliskt samhälle med mycket att titta på och njuta av. Här kommer lite blandade semesterbilder.

Svävfluglik dagsvärmare.

Gräsgrön, möjligen olivgrön, guldbagge.

Gräsfjäril - det kryllar det av.

Storklocka/stor blåklocka.

Det här gillar jag att se.

Hustrun och Prillan fikar.

Hos keramikern Monika Roboz som tillsammans med Björn Eriksson driver Karlsbyhedens krukmakeri.

Hantverk av högsta klass.

Sundborn visar upp sin bästa sida.

Mängder av underbara trädgårdar i Sundborn.Postat 2015-07-13 19:54 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera