Så som jag ser det

Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Det finns annat än fjärilar

Idreyran i Dalarna pågår för fullt. Det är folkfest och många kom till Idresjön för att se något så spektakulärt som "Idre Yran Waterdrag", en snöskotershow på vatten. Jo, ni läste rätt. De kör på vattnet med vanliga snöskotrar men har plockat av allt onödigt samt tejpat för en del hål för att hindra vatten att komma in i maskineriet. Men som ni alla vet har vatten en förunderlig förmåga att leta sig in och när det händer och det kommer vatten på drivremmen sjunker ekipaget som en sten. Det hände många gånger under tävlingen. På plats fanns dykaren Olle Larsson från Sälen som hjälpte till att bärga skotrarna som stod på Idresjöns botten. En boj flyter upp och markerar var skotern finns. Ibland går det dock snett, bojen flyter av någon anledning inte upp. Det hände en gång i går och först  idag på eftermiddagen lyckades de lokalisera och bärga skotern. Nu kan man tro att maskinen är förstörd men efter att den tömts på vatten, fått tändstiften rengjorda så knattrar maskinerna i gång igen efter några drag i startsnöret.

Det var en annorlunda upplevelse att strosa omkring bland publiken och i tävlingsområdet mot att smyga omkring på blomsterängen eller bokskogen hemmavid. Här kommer några bilder från folkfesten.

Starten är viktig.

På något av de varven ska de tävlande köra i hopprampen.

Vatten på drivremmen leder till att ekipaget sjunker.

En nesa att bli bärgad inför publiken.

Mycket mekande mellan heaten om man hamnat på botten.

Fundersam.

Trött i hettan.

Värmen kräver dricka.

Motorungdom.

Är rädd om sin lilla.

Drömmer om en egen skoter.

Det fanns mycket att filma - och titta på!Postat 2014-07-12 22:25 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera