Så som jag ser det

Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Det är inte riskfritt på blomsterängen

Det har sina risker att krypa omkring i gröngräset dessa tider. När jag som bäst laddade in dagens bilder kändes det lite ömt i armhålan. Och minsann hade där inte bitit fast sig en fästning.Nu var gåda råd dyra, hustrun är bortrest ett par dagar för att fira ett barnbarn i Stockholm som tar studenten. Själv kunde jag inte komma åt det lilla krypet och rött började det bli dessutom. Grannfrun är operationssjuksköterska så jag knallade över och bad om hjälp. I ett nafs var fästningen borta med hullingar och allt. Och kan ni tänka er, jag klarade det utan att sövas, inte ens lite bedövning behövdes.

Nåväl, fotoinspirationen är på topp och det är med stor glädje jag dagligen ger mig ut en, ibland två, turer ut i markerna. Jag tänker så här; våren och försommaren är snart förbi. Det är min tid, den tid på året jag trivs allra bäst och då vill jag också ta vara på den. 

Så några bilder från de två senaste dagarna.

Luktgräsfjäril på prästkrage.

Kamgräsfjäril - tror jag.

Blomsteräng (med fästingar).

Det sliter hårt på tistelfjärilen att flyga till Sverige.

Och som avslutning tre blåvingar som jag aldrig kan få nog av.Postat 2014-06-10 20:52 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Gömsle är inte så tokigt i alla fall

Efter underbara dagar på först Österlen och sedan Öland är det västkusten som gäller igen. Nu var jag sugen på Getterön liksom några av de blomsterängar jag regelbunmdet besöker. Och jodå, det är fullt ös i naturen och i reservatet är det rena barnkammaren. Jag har tidigare inte varit speciellt förtjust i att sitta i gömsle och häcka men har upptäckt att det kan vara ganska spännande. Efter ett par timmars spanande dök så vattenrallen upp och tassade omkring i vasskanten. Plötsligt tog den mod till sig och klev ut i full frihet endast några få meter från gömslets glugg. Häftigt. Men det är ju ett latmansgöra att fotografera från gömsle till skillnad från att fotografera blommor och fjärilar, det kan många gånger vara ett slit. Upp och ner, upp och ner. Svettigt, skitiga kläder och ömmande leder. Men jisses vad roligt!

Här kommer något av dagens bildskörd.

Skedänderna i fullt slagsmål.

Fru skedand avvaktar.

Snatterandes unge lever farligt i sin ensamhet.

Vattenrallen lämnade vassen för en promenad.

Blåvinge.

Det går hett till hos de blåbandade jungfrusländorna.Postat 2014-06-02 22:48 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera