Så som jag ser det

Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Kulturlandskap att glädjas åt

Ekar, gärdesgårdar, kreatur, hästar, blommor, humlor och fjärilar och en hel del fåglar. Bättre än så blir inte morgonen som startar i soluppgången. Jag åker ett par mil till ett favoritställe som har precis allt som skänker mig lycka och nån slags inre ro. När jag slår mig ned i slänten har backsipporna precis vaknat efter en lätt frostnatt. I en dunge en bit bort ses de båda ardennerhästarna som bidrar till att hålla markerna öppna. Det gör kreaturen på andra sidan kullen också. Solen när över trädtopparna och det gäller att passa på att fotograferna med ljuset är som bäst och innan all frosten på backsipporna hunnit smälta. Aprils värmebölja är ljuvlig, både tröja och jacka åker av och till kaffet blir det äggmacka. Jisses, vad gott livet stundtals kan vara. Efter tre timmar är jag nöjd, utan att överdriva så är dagen räddad. Vissa platser längtar man tillbaka till i samma ögonblick man lämnar dem. Det här stycket välvårdade kulturlandskapet hör definitivt till den kategorin.

Lantbrukaren inte att förglömma. Han besitter konsten att vårda landskapet och låtit småskaligheten frodas. Så erhöll han också, mycket, mycket välförtjänt, Hallands Botaniska Förenings Floravårdspris för ett par år sedan.

Allt för nu.

Klicka på bilderna för större storlek.Postat 2020-04-23 19:38 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera