Så som jag ser det

Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Fotomässa och finväder gav inspiration

Kom hem från fotomässan i Stockholm endast bärandes på en Nikon-kasse med några fototidningar. Avsikten med besöket var heller inte att handla nya prylar men det är väldigt roligt att känna, klämma och drömma. Nej, det främsta skälet var att få lite ny inspiration, träffa kollegor och titta på de många bildutställningarna. Jag hade ju själv med fyra bilder i BioFotos utställnig och det var en go känsla att få vara med i det fina sällskapet.

Det brukar sägas att svenskar är ett naturälskande folk och det stämmer nog ganska bra. Utställningarna dominerades av naturbilder där många höll mycket hög klass. Inspirerad av mässbesöket så bestämde jag mig redan igår för en fotorunda idag till bokskogen tillsammans med Prillan idag. Och dagen kunde ju inte blivit bättre. Lite frost med dimmor på morgonen, vacker soluppgång och minusgraderna förbyttes till sisådär tiotalet plusgrader. Det kändes som evigheter sedan som solen lyste i bokskogen och förmiddagens fika i en solbelyst glänta minns jag ännu med välbehag.

Bilderna så. Klicka på första bilden för större bild och bläddra sedan vidare med den lilla pilen till höger.

Tvååkersbygden vid Järnvirke.

Tvååkersbygden vid Karlsro.

Vid Karlsro.

Bokskogen vid Skärbäck.

Å så Prillan förstås.

Ovan Skärbäck.

Mellan Öströö och Skärbäck.

Boklöv.

Ovan Skärbäck.Postat 2014-11-25 17:40 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Blött men vackert i bokskogen

Kommande helg är det fotomässa i Stockholm. Det ska bli spännande att för första gången besöka detta stora evenemang som årligen drar fotografer och fotointresserade i tusentals. Hoppas på givande föredrag, många fina uställningar och inte minst möten med fotokollegor. Det är några dagar jag verkligen ser fram emot.

Självklart räknar jag med att vara till brädden fylld av inspiration när mässan är över. För det behövs lite ny inspiration i november även om bokskogen är en inspirationskälla som sällan eller aldrig sviker. Regn och blåst idag men även om det är riktigt gråtungt så finns lite färg kvar i bokskogen, den har bara flyttat sig lite nedåt.Postat 2014-11-17 13:01 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Det kan man inte tro om november

Det är svårt att ta in att det är tionde november. Det är visserligen grått och blött som det brukar vara vid den här årstiden och ljuset i bokskogen är inte mycket att yvas över för en naturfotograf en sådan här dag. Men det är tyst, vindstilla och termometer visar på plus elva grader. Det blir till några rofyllda förmiddagstimmar i skogen med troget sällskap av Prillan. När nu de flesta löven fallit av och höstfärgerna dämpas så finns det ändå massor att fotografera. I markplan finns de små motiven och idag kunde jag plockat både svamp, blommor och lingon. Några bilder så från förmiddagen.Postat 2014-11-10 13:37 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera