Så som jag ser det

Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Högsta utmärkelsen och en vinkelsökare

Vi höll årsmöte i Varbergs Fotoklubb helt nyligen. Det var ett speciellt årsmöte. Två av klubbens riktiga slitvargar hade bestämt sig för att efter nästan 40 år vardera med olika förtroendeuppdrag så var det dags att lämna över till nya krafter.

Dagen till ära fanns en representant, Toni Carlbrand, från Riksförbundet Svensk Fotografi på plats. Ingvar Glasell och Rolf Johansson har tidigare erhållit förtjänsttecken i både silver och guld Så vad göra? Standaret har tidigare enbart tilldelats klubbar och aldrig enskilda medlemmar. Men nu var det dags och det blev höjdpunkten på årsmötet. De båda lämnar dock inte klubben utan har andra uppdrag utan att just vara förtroendevalda.

Styrelsen fick tre nya ledamöter då också Folke Karlsson lämnade sitt uppdrag. Ny ordförande är Christer Larsson, en västgöte som acklimatiserat sig på Årnäshalvön norr om Varberg. Ska bli spännande att se vad han tänker sig med Varbergs Fotoklubb?

Hade en bedrövlig dålig fotodag i går och kom hem tomhänt från två mindre turer ute i skogen. Funderade länge i går kväll när jag lagt mig hur jag skulle lägga upp söndagens fototur och kom fram till en kamera, ett objektiv och stativ.

Det blev 200 mm Mickro Nikkor och så testade jag för första gången på allvar vinkelsökaren jag köpte i höstas. Det var som ett nygammalt sätt att fotografera, som att titta ner i pappas gamla Ikoflex (som numera pryder i glashyllan i finrummet) och det var en angenäm upplevelse och påminnelse om hur det var då. Tror minsann att jag fick en liten kick, det kändes som om det var lättare att komponera. Jag tror kanske att det är inbillning men det blev ett lugn över fotograferande som jag inte upplevt på ett tag.

Kanske försöker jag ursäkta köpet av vinkelsökaren, det var inte gratis om man säger så. Här är i alla fall ett par bilder från dagen och så den klassiska bilden från en avtackning.

Kalla formationer.

Under isen.

Ingvar Glasell och Rolf Johansson uppvaktas av Riksförbundets Toni Carlbrand med förbundets standar och blir de två första enskilda medlemmarna som erhåller den högsta utmärkelsen.Postat 2011-02-20 18:59 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Värmande möten vid matbordet

Ska bevaka kvällens kommunfullmäktige i Varberg och missar därmed Fotoklubbens tisdagsträff. Det smärtar så dagens fotodos tar jag framför datorn med lite bildbehandling.

Tillbringade helgen på Mösseberg i Falköping. Där var det ett fantastiskt vinterväder med massor av snö, sol och finfina skidspår. Medan hustrun gjorde gemensam sak med hundratals andra och svischade fram i spåren hängde jag kameran runt halsen och gav mig ut på jakt efter vintermotiv. Jag stannade till vid ett fågelbord i skogen, vet inte om det möjligen är kommunen som sköter den fågelmatningen, och där var det minsann full fart. Och det är klart, termometern pekade på minus 13 grader så de små liven behövde energi. I takt med att solen började värma gick fotograferandet också bättre, fåglarna prioriterade mat framför att bry sig speciellt mycket om mig. Det blev ett par fina timmar och trots kylan kände jag mig varm inombords.

Entitan är en liten näpen en.

Blåmesen är en tuffing och alls ingen mes.

Domherren lyser alltid upp med sin närvaro.

 Postat 2011-02-15 10:12 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera