Så som jag ser det

Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Vår bästa tid är nu, är nu.

Det är nästan overkligt. Våren kom som en blixt och det exploderade i naturen. Nu gäller det att hänga med för underbart är kort. För mig står våren i särklass bland årstiderna, att få vakna till de underbara stroferna från koltrasten som sitter på taknocken och sjunger i ottan är bland det bästa jag vet. Bokskogen är nu som vackrast och det är i sanning en lisa för själen att strosa omkring i Åkulla bokskogar de här dagarna. Vårvärmen har tärt hårt på vitsipporna som i de soligaste lägena är överblommade. I det här inlägget har jag samlat några av mina intryck av våren. Klicka på bilden för större bild och bläddra sedan vidare via den lilla pilen till höger.

Vinbärsfuks.

Vibärsfuks.

Backsippa.

Gulsippa.

Knölsvan.

Sädesärla.Postat 2016-05-09 08:24 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Här snackar vi livsverk

Påsk- och pingstliljor, mängder av besökare och ett sagolikt vårväder. Besöket i Fagerås i närheten av Gislaved , där Birgit och Arne Andersson planterat narcisser sedan slutet på 1970-talet, är en sevärdhet utöver det vanliga . Nu är kulturmarkerna och slåtterängarna  runt gården en enda står park med lövträd och uppskattningsvis mer en miljon lökar planterade som just nu blommar som bäst. Kan avslöja att våfflorna med grädde och hallonsylt också höll högsta klass.

Hemåt tog vi en liten omväg för att njuta av den vackra naturen och hamnade på en riktigt smal väg omgiven av riktigt gammal och fin ekskog med marken täckt av blommande vitsippor. I sanning en dag att minnas.Postat 2016-05-05 21:51 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera