Så som jag ser det

Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Mindre flugsnappare veckans höjdpunkt

En blandning naturbilder från senaste veckan. För mig är mötet med den mindre flugsnapparen höjdpunkten på veckan. Det är en otroligt näpen liten fågel och dessutom mycket vacker.Som vanligt har jag också besökt några blomsterängar och kravlat omkring på alla fyra i jakten något bildmässigt. Här är något av det jag plåtat i veckan som gått.

Kanadagås med unge.

Grå flugsnappare.

Stenshuvud nationalpark i Skåne.

Rödfläckig blåvinge.

Blomsteräng.

Schäferiängarna i Ottenby på Öland.Postat 2014-05-27 21:39 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Välkommen sköna maj

Nu känner jag plötsligt igen sköna maj. Sol och värme vilket också satte extra fart på insektslivet. I ottan, när nattens dimmor ännu låg över åkermarken, tog jag mig till Åkulla bokskogsområde. När nu teleobjektivet är på verkstad för kalibrering är det macrot som får tjänstgöra. Jag tog mig till ett område där det ligger en liten fin våtmark. Fågellivet är rikt, tranorna ropade och på en holme låg sångsvanen och ruvade. I takt med att solen steg och värmde på blev det fart på insekterna. En hel rad olika humlearter surrade ivrigt och letade pollen och sög nektar. Flera olika fjärilar dök plötsligt upp liksom olika sländor.

I nästa vecka börjar jag på en studiecirkel på Studiefrämjandet. Dagfjärilar är temat och kursen leds av kunnige Christer Andersson. Det ska bli otroligt spännande och kul och jag är lite försiktigt i mina försök att artbestämma. Men guldvingen känner jag igen liksom den fyrfläckade trollsländan.

Av min tidigare chef har jag fått ett nytt smeknamn. Vår Vd hette också Bengt och då blev jag Lille-Bengt. Numera Humle-Bengt. Det kan jag leva med.

Här är några dagens bilder.

Flickslända - men vilken?

Mindre guldvinge.

Flickslända - men vilken?

?????

Fyrfläckad trollslända.Postat 2014-05-15 22:19 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera