Så som jag ser det

Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Närgången fotograf stillar sin nyfikenhet

Fick plötsligt en oemotståndlig lust att fotografera lite närbilder. Hunden behöver sin motionsrunda (liksom jag) men den fick vänta. På med macroobjektivet och snabbt ut i skogen innan den fina daggen helt försvunnit. Det blev till en skön timma i naturen och vi, Indra och jag, har också hunnit med vår runda och nu har jag redigerat några av bilderna.

Arbetsmyra..!

Konstverk för fri tolkning.

Så kan man också se ut.

Trögstartad fjäril.

Ännu blommar det.Postat 2013-08-28 13:15 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Ljuvlig sensommarkväll vid Lilla Gubbanäsan

Tisdagskvällarna är ofta vikt åt någon aktivitet i Varbergs Fotoklubb. Igår var vi ett gäng som bestämde oss för att träffas vid Getteröns tredje vik. Området kallas också "Lilla Gubbanäsan" och är tillika ett hundbad och flitigt besökt av både två- och fyrbenta badare. Själv iklädde jag mig i gummistövlar för att kunna gå en bit ut i vattnet för att fotografera och fick då finna mig i att själv bli flitigt fotograferad och kallad vadare...

Kvällen var magiskt vacker och motiven i samma klass. En så fin kväll har en tendens att snabbt försvinna och när solen väl bestämt sig för att gå ned sker det snabbt. Här är några bilder där jag försökt fånga stämningen.

Grillat på gång.

Ensam fotograf.

En stilla kväll.

Långgrunt.

Solen går ner.

Hundbad.

Njutning i augustikvällen.Postat 2013-08-28 07:33 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Näsbokrok en av Hallands pärlor

Det tål att upprepas; Hallandskusten är unik och hyser många skyddsvärda områden med mycket höga naturvärden. Ett av dessa områden är naturreservatet Näsbokrok i norra Halland. Tillsammans med gode vännen Christer Larsson besökte jag reservatet några kvällstimmar igår. Det är inte enkelt att på några timmar och med några få bilder ge reservatet rättvisa, för det krävs det fler besök och på varierande årstider. Men om sensommaren kan det se ut så här en solig kväll. För den intresserade finns information att hitta på den här länken  http://www.lansstyrelsen.se/halland/Sv/djur-och-natur/skyddad-natur/naturreservat/kungsbacka/Pages/nasbokrok.aspxPostat 2013-08-27 11:31 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Morgonstund har guld i mund

Så länge jag kan minnas har jag varit morgonmänniska. Alltid först uppe, sällan har jag behövt väckas av en skramlande väckarklocka, först på jobbet och först på fiskeplatsen eller i skogen med kikare, kamera och fika som följeslagare. "Morgonstund har guld i mund" är ett ordspråk jag gillar och skriver under på. Har jag inte sagt det tidigare så gillar jag också att ta en liten siesta så jag får de hälsosamma antalet sömntimmarna. Det behövs för det kan bli en del sena kvällar också då fotoljuset är som bäst vid blå timmen. Sommartid infaller den inte särskilt tidigt och tidiga mornar och sena kvällar pallar jag inte längre med - utan siestan. En sån tog jag även på jobbets middagsrast. Den stunden var så helig att snälla kollegor på tidningen la en handskriven lapp på golvet utanför dörren till mitt stängda rum "Stör ej, Bengt sover". Nu lite bilder från de senaste dagarna.

Soluppgången.

Morgonljus.

Morgondimman lättar.

Morgonljus i annan kulör.

Mästerbygge.

Byggmästare.

Lövsångare.

Lite blyg rödhake.

Kvällsljus över Kattegatt.

Blå timmen.Postat 2013-08-25 16:35 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Nu är de på väg söderut

Nu är det läge att bege sig ut till kusten. För den som är intresserad av vadarfåglar är det gyllene dagar med massor av fågel längs kusten. Ett säkert ställe är Morups tånge där jag tillbringade några timmar på förmiddagen i ett fantastiskt väder. Det är bara ett problem, jag har så innerligt svårt att artbestämma vadarfåglar på hösten. De olika vadarna kommer i så många skepnader och jag är inte go till att hålla reda på dem alla. Men de är vackra, roliga att titta på och många gånger tämligen osnygga. Tångbältena längs kusten hyser miljontals insekter som blir till viktiga föda för många fåglar inför den långa flytten söderut, en del ska till Afrika eller ännu längre. Förstå att de behöver ladda batterierna.

Vadare i massor.

Kärrsnäppa.

En kärrsnäppa till.

Ung kustsnäppa.

Ung roskarl.

Sädesärla. "Se sån stil jag har".

Sädesärla på insektsjakt.

Tornfalken har precis norpat åt sig en fjäril.

På jakt igen.

Det är vackert när tornfalken kommer glidande i hög fart.Postat 2013-08-19 20:51 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 Nästa