Så som jag ser det

Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Färgexplosion i bokskogen

Upptäckte att det är bra längesedan jag bloggade. Och när nu bokskogen är som färgrikast, och kanske också som allra vackrast, tänkte jag att det måste bara visas upp. Jag bestämde mig för ett av mig väl intrampat område, Åkulla bokskogar och närmare bestämt naturreservatet vid fantastiskt natursköna Skärbäck.

Åkulla bokskogar anses vara ett av Sveriges mest värdefulla bokskogsområden. Den biologiska mångfalden är stor och området hyser många rödlistade och hotade växter såsom olika mossor och lavar. För några veckor sedan var jag en vecka i nationalparken Rondane i Norge. Där täcks stora delar av marken ett tjockt, tjockt lager av mossa och lavar. Det är med stor vördnad man trampar omkring i det som tagit många år att skapa. Samma vördnad, och tacksamhet, kan jag känna och uppleva på mina vandringar i bokskogen.

Jag hoppas att ni hänger med på en liten tur i bokskogen nu.

Vägen bortom Skärbäck gård.

Den vackra eken vid Skärbäck gård.

Skärsjön.

Vildsvinen har höstplöjt.

Färgexplositionen.

Skärsjön.

Mångfald.

Bokskogen ned mot Humsjön.

För färgernas skulle.

Bokskogen med barnböcker i förgrunden.

Inlagt 2016-10-24 18:54 | Läst 4339 ggr. | Permalink
Det er mange flotte efterårsbilleder. Jeg gillar specielt nummer 2, hvor gården og omgivelserne bliver indrammet af det smukke egetræ.
Med fotohilsen fra Erik i Roskilde/DK.
Svar från Bengt Einar Christer Christensen 2016-10-25 07:50
Tack så mycket. Jag är själv också förtjust i nummer två.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver