Så som jag ser det

Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Med blandade känslor

Bokprojektet har fått vila några dagar då vi tillbringar några dagar, ja, en hel vintervecka, i vår husvagn på Mösseberg i Falköping. Här hade tiden funnits för lite arbete med bokbilder men skärmen på den bärbara är inte mycket att lita på vid bildbehandling enligt min erfarenhet.

Här är det vinter ska jag säga och bara några mil mot Jönköping, i  Mullsjötrakten, är det nästan meterdjupt med snö.

Så i årets första inlägg blir det några bilder, kort skulle min kompis i Fotoklubben i Varberg  säga, från det snörika Västergötland.

Sedan kan jag inte låta bli att nämna en av de ritigt stora skådespelarna i Sverige, Per Oscarsson. För bara några dagar sedan såg jag "Kan du vissla Johanna" och den tål att ses hur många gånger som helst.

Så kommer vitill Falköping, åker på nyårsafton till Hornborgasjöns utlopp. På väg tillbaka på den lilla vägen får vi stanna för en polisbil och så en bil från räddningstjänsten som bärgar en traktor med släp som glidit i diket. Vi funderade på varför räddningstjänsten var ute och bärgare och fick senare det minst sagt sorgliga beskedet; de hade varit på släckning där Per Oscarsson och hans hustru med all sannolikhet innebränts.

Här kommer lite bilder från dagen samt bilden från bärgningen.

 Torpet.

I backspegeln.

 

Västgötarally.

Önskebrunnen.

Damerna i tallskogen.

Glest i snöstaketet.

Väntande värme.

Ekorren som inte satt i granen.

Olycksbådande bärgning.

 

 Postat 2011-01-02 20:59 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Början till ännu bok

Tidigare i höst fick jag för mig att göra en fotobok. Laddade hem program och satte i gång. Men jag kom inte så långt, det var ett struligt program och jag tappade sugen. Men så fick jag en ny Mac (kör Windows hemma) på jobbet och tänkte att där kan jag ju testa för jag visste att Mac fått bra betyg i de tester jag läst.

Kopierade ivrigt bilderna över på ett USB, laddade in dom i Macen och klickade på Fotobok. Sedan var det bara att välja bokkvalitet, layout och dra bilderna till de olika rutorna. Klart på ett ögonblick, nåja nästan, och så en klick på köp. Fyra dagar senare landade paketet hos mig och det var ett kanonresultat, tycker jag. Bra kvalitet på papper, rygg och inbindning, fina färger och supersnabb leverans. En hel del arbete och 525 kronor fattigare - men jag hade gjort en bok, minsann!

Så nu jobbar jag med en ny bok, en naturfotobok, som ska bli lite tjockare och förhoppningsvis lite bättre. Målsättningen var att bli klar i år men så blir det inte. Första boken gjorde jag från den fjällvandring jag gjorde tillsammans med hustrun och några goda vänner förra sommaren. Jag gjorde det enkelt för mig och placerade bilderna i kronologisk ordning.

Nu har jag ett liknande upplägg då jag bestämt mig för att försöka spegla ett år i markerna och det blir ju på sitt sätt en slags kronologisk ordning. Men ändå mycket svårare då jag ska ha med så många fler bilder.  

Blåmesen är en av mina favoritfåglar, dels för dess vackra färger men också för att den i sitt uppträdande alls inte är någon mes. Kanske är det en bokbild du just nu tittar på?

Hittills har jag valt ut och bearbetat 37 bilder och har tänkt mig cirka 150 bilder.Postat 2010-12-20 20:53 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Jag vill inte vara den som tappar pinnen

Tack Leif, för stafettpinnen. Det gav mig också en anledning att äntligen skapa mig en bildblogg på Fotosidan.

Min bästa bild 2009?

Spontant dyker det upp några bilder som jag är särskilt svag för. Det betyder inte nödvändigtvis att de är bra men jag själv tycker om dom. Den jag nu väljer trodde jag först var tagen i början på det här året men den togs i december. Jag minns fototillfället särskilt väl. Det var vid Hornborgasjöns utlopp och det var kallt. Rent ut sagt, ja ni vet, kallt. 19 grader. Brr och så lite blåst på det. I vassen längs vallen hörde jag ett par blåmesar och stannade till och beundrade de små fåglarna. Det sägs ju att blåmesen är en tuffing vid fågelbordet. Det stämmer säkert. Men det är i sanning också tufft att i minus 19 grader flaxa omkribng i vasstopparna på jakt efter något ätbart för att överleva. Med det som lite bakgrund så väljer jag den här bilden som min bästa 2009.

Min gode vän i Varbergs Fotoklubb, Christer Larsson, har hårddiskarna närmast överfulla av bra bilder. Jag lämnar över stafettpinnen till honom och hoppas att han antar utmaningen, börjar blogga och bjuder på sin bästa bild från 2009.Postat 2010-02-14 17:52 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 44 45