Så som jag ser det

Kust, hav och natur. Därtill lite text som tillsammans med bilden blir intressant och kanske väcker tankar. Kanske överraskar jag någon gång med något annat än naturbilder. Det hoppas jag ni kan stå ut med.

Med blandade känslor

Bokprojektet har fått vila några dagar då vi tillbringar några dagar, ja, en hel vintervecka, i vår husvagn på Mösseberg i Falköping. Här hade tiden funnits för lite arbete med bokbilder men skärmen på den bärbara är inte mycket att lita på vid bildbehandling enligt min erfarenhet.

Här är det vinter ska jag säga och bara några mil mot Jönköping, i  Mullsjötrakten, är det nästan meterdjupt med snö.

Så i årets första inlägg blir det några bilder, kort skulle min kompis i Fotoklubben i Varberg  säga, från det snörika Västergötland.

Sedan kan jag inte låta bli att nämna en av de ritigt stora skådespelarna i Sverige, Per Oscarsson. För bara några dagar sedan såg jag "Kan du vissla Johanna" och den tål att ses hur många gånger som helst.

Så kommer vitill Falköping, åker på nyårsafton till Hornborgasjöns utlopp. På väg tillbaka på den lilla vägen får vi stanna för en polisbil och så en bil från räddningstjänsten som bärgar en traktor med släp som glidit i diket. Vi funderade på varför räddningstjänsten var ute och bärgare och fick senare det minst sagt sorgliga beskedet; de hade varit på släckning där Per Oscarsson och hans hustru med all sannolikhet innebränts.

Här kommer lite bilder från dagen samt bilden från bärgningen.

 Torpet.

I backspegeln.

 

Västgötarally.

Önskebrunnen.

Damerna i tallskogen.

Glest i snöstaketet.

Väntande värme.

Ekorren som inte satt i granen.

Olycksbådande bärgning.

 

 Postat 2011-01-02 20:59 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera